210.95.11.000 - Καλλιθέα
kallithea@aprolipsis.gr
Δευτέρα - Παρασκευή: 06:00 - 21:30 Σάββατο: 07:00-15:00
Θεομήτορος 31/40 - Άλιμος Συν.Δαβάκη -37- Καλλιθέα
Widget Image
ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ / ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ

Blog

🟢 17.4 Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας

Η αιμορροφιλία είναι μια σπάνια κληρονομική διαταραχή στην πήξη του αίματος που οφείλεται σε έλλειψη ή μειωμένη λειτουργικότητα του παράγοντα VIII (Αιμορροφιλία Α) και του παράγοντα IX ( Αιμορροφιλία Β), μια  κατηγορία πρωτεϊνών με σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των αιμορραγιών.
Η ασθένεια εμφανίζεται από τη γέννηση του ατόμου κυρίως σε άντρες και διαρκεί για όλη τους τη ζωή, ενώ η βαρύτητα της κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή ανάλογα με το βαθμό λειτουργικότητας ή το ποσοστό έλλειψης της αντίστοιχης πρωτεΐνης.
Η αιμορροφιλία  εκδηλώνεται όταν το αιμορροφιλικό άτομο αντιμετωπίζει συχνές αιμορραγίες είτε στο δέρμα του είτε σε εσωτερικά όργανα, οι οποίες προκαλούνται από ένα τραυματισμό ή μια επέμβαση .
Οι  πιο συνηθισμένες αιμορραγίες είναι οι μελανιές, οι αιμορραγίες των ούλων, οι ρινορραγίες, η αιμορραγία στις αρθρώσεις, στους μυς, στο γαστρεντερικό  σωλήνα και οι εγκεφαλικές αιμορραγίες!
Η βαρύτητα των εκδηλώσεων της αιμορροφιλίας καθορίζεται από την ποσότητα του παράγοντα πήξης  που υπάρχει στο αίμα.
Έτσι  η αιμορροφιλία μπορεί να είναι ήπια  μέτρια ή βαριά.
Η θεραπεία της αιμορροφιλίας είναι θεραπεία υποκατάστασης . Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται στην χορήγηση του παράγοντα ο οποίος λείπει  ή βρίσκεται  σε μικρή  ποσότητα.
Στο  Διαγνωστικό μας Κέντρο, η διάγνωση της αιμορροφιλίας γίνεται, λαμβάνοντας δείγματα αίματος και μετρώντας τα επίπεδα ορισμένων παραγόντων στο αίμα.
Μια εξέταση αιμορροφιλίας Α θα εξετάσει τα επίπεδα της δραστηριότητας του παράγοντα VIII  ενώ μια εξέταση αιμορροφιλίας Β θα εξετάσει τα επίπεδα της δραστηριότητας του παράγοντα ΙΧ.
Ενημερώνομαι-Προλαμβάνω

Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ…

Το διαγνωστικό μας…Το διαγνωστικό σας!!

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας…