210.95.11.000 - Καλλιθέα
kallithea@aprolipsis.gr
Δευτέρα - Παρασκευή: 06:00 - 21:30 Σάββατο: 07:00-15:00
Θεομήτορος 31/40 - Άλιμος Συν.Δαβάκη -37- Καλλιθέα
Widget Image
ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ / ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟΥ

Οδηγίες εγγραφής helicobacer – infai test  on line

Το Διαγνωστικό μας κέντρο εξασφάλισε την Πανελλήνια αποκλειστικότητα για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης και διαχείρισης των δειγμάτων αναπνοής για τη διάγνωση του Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

Το Διαγνωστικό μας κέντρο διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, που είναι υπεύθυνο για το χειρισμό των ειδικών αναλυτών, αλλά και την συνολική διαχείριση των τεστ αναπνοής με τήρηση των βέλτιστων τεχνικών προδιαγραφών και παραμέτρων, εξασφαλίζοντας συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη τεχνική υποστήριξη από το Εξωτερικό.

Το Διαγνωστικό μας κέντρο εξασφάλισε την αποκλειστικότητα  για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης και διαχείρισης των δειγμάτων αναπνοής, σύμφωνα με τους κανόνες άριστης ποιότητας και ορθής λειτουργίας συμβαδίζοντας με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Εκτός των εξειδικευμένων αναλυτών, το Διαγνωστικό μας κέντρο διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, που είναι υπεύθυνο για το χειρισμό των ειδικών αναλυτών φασματογράφων μάζας ισοτόπων (Isotope Ratio Mass Spectrometry-IRMS) αλλά και την συνολική διαχείριση των τεστ αναπνοής με τήρηση των βέλτιστων τεχνικών προδιαγραφών και παραμέτρων εξασφαλίζοντας συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη τεχνική υποστήριξη από το Εξωτερικό.

Η Δοκιμασία αναπνοής της ουρίας είναι μια ασφαλής εξέταση, ανώδυνη για τον ασθενή, με ευαισθησία 97,9% και ειδικότητα 98,5%.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και γίνεται υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου ιατρού.

Στο Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ υπάρχει η δυνατότητα να διενεργηθεί η δοκιμασία αναπνοής της ουρίας με παρακολούθηση από ιατρό Βιοπαθολόγο, αλλά στη συνέχεια ο ασθενής θα χρειασθεί να συμβουλευθεί τον ιατρό του ώστε να προταθεί η κατάλληλη αγωγή.

Τι είναι το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού και τι προκαλεί η λοίμωξη από H.Pylori;

Είναι ένα βακτηρίδιο ευρύτατα διαδεδομένο στον γενικό πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι στην χώρα μας το 50% των ατόμων ηλικίας 50-60 ετών έχουν μολυνθεί από αυτό. Το Ελικοβακτηρίδιο εντοπίζεται στο στομάχι ή το δωδεκαδάκτυλο ενώ η λοίμωξη δεν εμφανίζει πάντα συμπτώματα και οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή του.

Οι τρόποι μετάδοσης του βακτηριδίου εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο. Η καθαριότητα και η προσωπική υγιεινή στο σπίτι και στον χώρο εργασίας μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Όταν το βακτήριο εγκατασταθεί στο στομάχι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή (γαστρίτιδα). Η γαστρίτιδα από Ελικοβακτηρίδιο είναι η συχνότερη μορφή γαστρίτιδας παγκόσμια. Ένα ποσοστό 10% των ατόμων με λοίμωξη θα αναπτύξουν έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, το οποίο εμφανίζει συμπτώματα (πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα, δυσπεπτικά ενοχλήματα, ναυτία ή έμετο, εύκολη κόπωση) ή επιπλοκές αν το έλκος αιμορραγεί (μαύρο χρώμα κενώσεων, διάτρηση).

Η φυσική ιστορία του πεπτικού έλκους χαρακτηρίζεται από συχνές υποτροπές και σημαντική μακροχρόνια νοσηρότητα. Το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού έχει συσχετιστεί και με άλλες παθολογικές καταστάσεις, αν και ο ρόλος του σε αυτές δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Αυτές είναι: το λέμφωμα στομάχου, ο καρκίνος στομάχου. η ατροφική γαστρίτιδα, εξωγαστρικές εκδηλώσεις.