210.95.11.000 - Καλλιθέα
kallithea@aprolipsis.gr
Δευτέρα - Παρασκευή: 06:00 - 21:30 Σάββατο: 07:00-15:00
Θεομήτορος 31/40 - Άλιμος Συν.Δαβάκη -37- Καλλιθέα
Widget Image
ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ / ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ

Blog

🟢 17 ΜΑΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

🔹Η καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης», έχει βασικό στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τη νόσο, αλλά και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωση της.

🔹Η αρτηριακή υπέρταση είναι ένα εξελικτικό καρδιαγγειακό σύνδρομο το οποίο προέρχεται από διάφορες αιτιολογίες. Ορίζεται ως η αυξημένη πίεση του αίματος στο εσωτερικό του τοιχώματος των μεγάλων αρτηριών του σώματος. Η «συστολική» πίεση, είναι γνωστή ως «μεγάλη» πίεση ενώ η «διαστολική» πίεση, είναι γνωστή ως «μικρή» πίεση. Η ιδανική αρτηριακή πίεση σε υγιείς ενήλικες είναι κάτω από 120 mmHg για τη συστολική και κάτω από 80 mmHg για τη διαστολική.

🔹Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δείχνει πως η αρτηριακή υπέρταση οφείλεται σε κληρονομικά αίτια όπως παχυσαρκία, μακροχρόνια αυξημένη πρόσληψη αλατιού, καθιστική ζωή, κλπ. Συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 30 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σπάνια και σε παιδιά. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η αρτηριακή υπέρταση οφείλεται σε κάποιο άλλο νόσημα (δευτεροπαθής).

🔹Η τακτική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε ενήλικες μπορεί να οδηγήσει στην αρχική διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία της υπερτασικής νόσου. Αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, ειδικά σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, στα οποία συναντάμε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου (άτομα με κληρονομικότητα, υπέρβαροι ασθενείς, καπνιστές, άτομα με αυξημένα λιπίδια αίματος).

🔹Για αυτό λοιπόν, αν γίνει έγκαιρα η διάγνωση της υπέρτασης, θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός πιθανού καρδιαγγειακού επεισοδίου.

🔹Στο διαγνωστικό μας κέντρο λειτουργεί καρδιολογικό τμήμα και πραγματοποιούνται οι κάτωθι διαγνωστικές εξετάσεις :

🔹Έγχρωμό υπερηχογράφημα – Triplex καρδιάς

🔹Test κοπώσεως

🔹Ηλεκτροκαρδιογράφημα

🔹Holter Ρυθμού- Holter πιέσεως

 

Το διαγνωστικό μας κέντρο προσφέρει για όλο το μήνα Μάιο έκπτωση 20% στα εξειδικευμένα διαγνωστικά καρδιολογικά check up.

Για πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού μπορείτε να καλείτε  :

 

📍Άλιμος/Άγιος Δημήτριος

210.98.50.000/210.98.11.880

📍Καλλιθέα : 210.95.11.000

📬info@aprolipsis.gr

www.aprolipsis.gr