210.95.11.000 - Καλλιθέα
kallithea@aprolipsis.gr
Δευτέρα - Παρασκευή: 06:00 - 21:30 Σάββατο: 07:00-15:00
Θεομήτορος 31/40 - Άλιμος Συν.Δαβάκη -37- Καλλιθέα
Widget Image
ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ / ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ

Blog

17 Μαΐου  : Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης

 

 

Η καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης» έχει βασικό στόχο την ενημέρωση  του γενικού πληθυσμού σχετικά με τη νόσο  αλλά και την έγκαιρη διάγνωση της.

Η αρτηριακή υπέρταση είναι ένα εξελικτικό καρδιαγγειακό σύνδρομο το οποίο προέρχεται από διάφορες αιτιολογίες. Ορίζεται ως η αυξημένη πίεση του αίματος στο εσωτερικό του τοιχώματος των μεγάλων αρτηριών του σώματος. Η  «συστολική» πίεση, είναι γνωστή ως «μεγάλη» πίεση  ενώ η «διαστολική» πίεση, είναι γνωστή ως «μικρή» πίεση. Η ιδανική αρτηριακή πίεση σε υγιείς ενήλικες είναι κάτω από 120 για τη συστολική και κάτω από 80 για τη διαστολική.

Το μεγαλύτερο ποσοστό  των περιπτώσεων δείχνει πως η αρτηριακή υπέρταση οφείλεται σε κληρονομικά αίτια όπως παχυσαρκία, μακροχρόνια αυξημένη πρόσληψη αλατιού, καθιστική ζωή, κλπ. Συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 30 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σπάνια και σε παιδιά. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η αρτηριακή υπέρταση οφείλεται σε κάποιο άλλο νόσημα (δευτεροπαθής).

Η τακτική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε ενήλικες μπορεί να οδηγήσει στην πρώτη διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία της υπερτασικής νόσου. Αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, ειδικά σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, στα οποία συναντάμε  πολλαπλούς  παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου (άτομα με κληρονομικότητα, υπέρβαροι ασθενείς, καπνιστές, άτομα με αυξημένα λιπίδια αίματος).

Για αυτό λοιπόν αν γίνει έγκαιρα  η διάγνωση της υπέρτασης, θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός πιθανού καρδιαγγειακού επεισοδίου.

Στο διαγνωστικό κέντρο λειτουργεί καρδιολογικό τμήμα και πραγματοποιούνται οι κάτωθι διαγνωστικές  εξετάσεις :

  • Έγχρωμό υπερηχογράφημα – Triplex καρδιάς
  • Test κοπώσεως
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  • Holter Ρυθμού- Holter πιέσεως

 

Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ

Το διαγνωστικό μας ..Το  διαγνωστικό σας!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!!